Zadaj pytanie na forumZOSTAŃ NASZYM EKSPERTEM
| dukeaecc | Garion | nieruchomosci_waw | ja_jagienka |

jeśli 3-osobowa rodzina będzie mieszkać w mieszkaniu o pow. 63 m2, a dochód będzie się mieścił w granicach 125% na osobę to może ona się starać o dodatek... powierzchnia normatywna wnosi 45 m2 a tu jest pow. 63 m2 | ||
zgłoś naruszenie regulaminu![]() | |||
~Sobota 153.19.*.* |
Urząd Miejski w Gdańsku odrzucił wniosek o dod. mieszkaniowy z tyt. umowy użyczenia mieszkania. Żąda jedynie umowy najmu.Czy słusznie? Chyba nie można wybiórczo dobierać części artykułu. Jako włascielka mieszkania uzyczam go mojej cioci, która de facto płaci tylko czynsz, obawiam się,że zostanę wezwana do płacenia jakichś podaktów z najem? Jesli to mozliwe prosze o odpowiedź na forum. | ||
linki reklamowe | |
~Graziola 194.88.*.* |
Oczywiscie ze bedziesz placic ponadto najpozniej na dzien rozpoczecia wynajmu powinnas to zglosic w urzedzie skarbowym wiec lepiej zrob to jak najszybciej zanim sami sie toba zajma | ||
~Beata 81.190.*.* |
Urząd odmówił mi dodatku do mieszkania,pomimo,że w naszej czteroosobowej rodzinie przypada 561 zł brutto,nasze mieszkanie wynosi 36m2.Czynsz wynosi latem 250zł,moze ktoś mi wytłumaczy dlaczego nie mogę dostać dodatku? Pozdrawiam. | ||
~gość 77.114.*.* |
Nie wiem dlaczego urząd odmówił, ale jeśli według prawa zostały spełnione wszystkie kryteria to trzeba się odwołać i tyle. Zawsze siedzi ktoś wyżej, do kogo można się zwrócić, tylko czasem trzeba się wykazać upartością w dochodzeniu do swoich praw. | ||
~keien 77.88.*.* |
a jak powierzchnia mieszkania jest 105 m kwadratowych a jest tylko 4 osoby a dochody nie przewyższają 2000 zł netto. | ||
~zyga 89.72.*.* |
znam ludzi co otrzymują dodatek mieszkaniowy a: zameldowanych jest 4 os.tak naprawdę mieszka tylko 2(córka z wnukiem mieszkają na stałe zagranicą),pow.mieszkania własnościowego ponad 70m2.Co robią urzędnicy,jaki wywiad środowiskowy.Kto ma chody ten wszystko załatwi. | ||
linki reklamowe | |
~Hania S 212.160.*.* |
Będąc w wolnym związku z inną osobą nie zameldowaną wraz z moją rodziną we wspólnym lokalu, czy jestem w obowiązku wykazać jej dochody w celu uzyskania dodatku mieszkaniowego? | ||
~Beata41 91.189.*.* |
Witam Jestem na rencie ma 450zł i na utrzymaniu 2 synów i przyznane alimenty 600 .Moje mieszkanie to M4 59,61m2 i mam zaduże mieszkanie nie moge otrzymac dodatku mieszkaniowego bo o 1,5m .Gdzie mam szukac pomocy i jak to sprawiedliwosc :( Jak 450zł zapłace za mieszkanie. Gdzie szukac pomocy ? Pozdrawiam | ||
~sebastian 94.231.*.* |
Witam, mam 56 lat i jestem na swiadczeniach przedemerytalnych i otrzymuje 800 zł netto, zona jest bezrobotna. Nasze mieszkanie ma powiezzchnie 57m2, syn zameldował u nas wnuczke która ma 6 lat aby spełnic warunki do otrzymania dodatku mieszkaniowego. Przez 2 lata taki dodatek otrzymywalismy, wczoraj dostalismy pismo ze nie przysługuje nam dodatek gdyz wnuczka nie zaliczana jest do gospodarstwa domowego poniewaz winna byc przy rodzicach. Rozumie to stwierdzenie ale fakt jest taki ze spełniamy warunki które widnieja w ustawie i wczesniej otrzymywalismy ten dodatek. czy moze ktos mi powiedziec co mozna z takim problemem zrobic ? pozdrawam | ||

| A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | U | W | Z | MAPA SERWISU |