1
Przejdź do strony:
» Jak oryginalnie wykończyć ściany w pokoju dziecięcym?
E-mail adresata:
Temat wiadomości:
Polecany wątek na forum Wieszjak.pl!
Treść wiadomości:

* do wiadomości automatycznie zostanie dołączony adres url wątku
Śledzony temat:
Wnętrza
Wybierz metodę powiadomienia o nowych komentarzach w tym wątku:
~Marta
79.191.*.*

10:23 29-06-2011
Świetnym pomysłem są ściany, na których dziecko może sobie pomazać flamastrami,farbami albo kredkami :) ja w pokoju syna zrobiłam jedną taką ścianę (ściana węższa pokoju), na której razem z młodszą siostrą mogą rysować co tylko chcą. Fajnie sprawdzają się te grube kredki woody 3w1, czyli zwykła kredka, akwarela i kredka świecowa :) dodatkowo kredki są grube i krótkie dzięki czemu 3 letniej Julce wygodnie się je trzyma w rączce. A czym malują Wasze dzieciaki?
 zgłoś do moderacji zgłoś naruszenie regulaminu
odpowiedz

11:33 29-06-2011
a ja się właśnie zastanawiam czy taka ściana to rzeczywiście dobry pomysł, niby fajnie, że dzieciaki mogą sobie mazać, ale co potem? jak często malować taką ścianę? czy naklejasz na niej jakiś papier?

w czasach naszego dzieciństwa korzystało się po prostu z bloku :)
odpowiedz

linki
reklamowe

~Marta
79.191.*.*

08:11 30-06-2011
@Pola_Negri jak pójdziesz do Leroy Merlin to powiedz, żeby Ci pokazali farby, na których można malować kredkami i później ścierać :)w sumie jeszcze nie zastanawiałam się co dalej z tą ścianą :) w ostateczności myślę, że dobrym wyjściem jest też chociaż część ściany, która jest tablicą i można na niej rysować kolorową kredą - co myślisz o tym pomyśle?
odpowiedz

14:07 04-07-2011
chyba z farb lateksowych się dobrze ściera zabrudzenia, tylko ciekawe czy te kredki/farbki też tak łatwo zejdą. A tablica to też jakieś wyjście tylko pewnie dzieci będą wolały obok tablicy rysować ;)
odpowiedz

16:48 05-07-2011
Na pewno pokoje dziecięce powinny być bardzo kolorowe. Moim zdaniem bardzo fajnymi rozwiązaniami są fototapety 3D, czy różnego rodzaju szablony. Ogólnie teraz na rynku jest tak dużo pomysłów na ściany, że można sobie pozwolić na małe szaleństwo ;)
odpowiedz

10:29 06-07-2011
fototapety 3D to fajna sprawa, oprócz tego coraz częściej można spotkać fotorolety, na których w dodatku można umieścić zdjęcie ze swojej prywatnej kolekcji.

Ja nie wiem czy w pokoju dziecka musi być bardzo kolorowo, łatwo można przekroczyć granicę kiczu. A poza tym, wierzcie mi, są dzieci, ktore nie lubią zbyt wielu kolorów i wolą stonowane, ciemne wnętrza.
odpowiedz

18:26 27-09-2011
Bajkowe malowidła w pokojach dziecięcych, przedszkolach, salach zabaw - czyli malunki na ścianach dla dzieci.
Murale dla starszych- Malowidła ścienne mogą zdobić nie tylko pokoje dziecięce. W razie, gdyby ktoś chciał przenieść na ściany najdziwniejsze nawet fantazje, błąkające się po otchłaniach Państwa wyobraźni- służę pomocą :)

Po więcej informacji zapraszam na swoje strony:

www.muraliki.pl
www.manieks.pl
odpowiedz

linki
reklamowe

1
Przejdź do strony:

Społeczność »

Zadaj pytanie na forumZOSTAŃ NASZYM EKSPERTEM
dukeaeccGarionnieruchomosci_wawja_jagienka